Новини
Фінзвіт

Гарант продовольчої безпеки отримав 197 млн збитків

За підсумками 2020 року акціонерне товариство “Аграрний Фонд” отримало чисті збитки на суму 197 млн грн.

Про це свідчить зведений звіт про виконання показників річного фінансового плану компанії, повідомляє Марлін.

Пояснення фінансових результатів акціонерного товариства “Аграрний Фонд”

За результатами 2019 року товариство отримало чистий збиток на суму 3,9 млрд грн, а у 2018 році збиток склав 27,6 млн грн.

Минулого року чистий дохід від реалізації сільськогосподарської продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках становив 2,2 млрд грн проти запланованих 5,5 млрд грн. Тобто виконання фінплану становить 39,9%.  

Загальна сума заборгованості АТ “Аграрний Фонд” перед різними партнерами становить 156,5 млн грн. 

На додатковий запит Марлін повідомили, що збиток за минулий рік зумовлений від’ємним фінансовим результатом сформованим за I квартал 2020 року на суму 206,7 млн грн.  Відповідні заборгованості призвели до дефіциту обігових коштів, що негативно вплинуло на комерційну активність “Агрофонду”.

Середня чисельність працівників у 2020 році склала  218 осіб. Середня заробітна плата керівника становила 198,5 тис грн, з яких посадовий оклад на суму 173,4 тис грн.

З травня 2020 року на акціонерному товаристві керує в.о. голови правління – Богдан Банчук.

В.о. голови правління “Агро Фонду” Богдан Банчук

Акціонерне товариство “Аграрний Фонд”, засноване у 2003 році Кабінетом Міністрів України і  позиціонує себе на ринку як гарант продовольчої безпеки України. 

Основне завдання товариства – формування запасів зерна, підтримка вітчизняних сільгоспвиробників та вплив на ситуацію на аграрному ринку. Спеціалізується на оптовій торгівлі зерном та виробами борошномельно-круп’яної промисловості. 
Раніше Марлін повідомив, що за підсумками 2020 року Державна продовольчо-зернова корпорація України отримала чисті збитки на суму 5,8 млрд грн.