Новини
Фінзвіт

Міністерська база відпочинку “Конча-Заспа”отримала півмільйона збитків

Державна база відпочинку “Конча-Заспа”, що знаходиться в однойменній популярній рекреаційній зоні під Києвом, за І півріччя 2021 року прозвітувала про збитки у сумі 516 тис грн.

Сукупний дефіцит утримання бази за 2017-2021 роки становить 957 тис грн. Об’єкт відпочинку знаходиться в управління Міністерства фінансів України, яке не передає його на приватизацію.

Про це повідомляє Марлін із посиланням на звіт про фінрезультати бази відпочинку.

Зокрема, у першій половині 2021 року державна база заробила на відвідувачах 1,354 млн грн. В той же час видатки “Конча-Заспи” склали 1,870 млн грн, майже половина з яких – це оплата праці персоналу. 

Останній раз база отримала прибуток у 2018 році. Тоді “Конча-Заспа” звела звіт з профіцитом у сумі 112 тис грн. 

“База відпочинку “Конча-Заспа” Міністерства фінансів України знаходиться в мальовничому місці на березі озера, всього в 10 хвилинах їзди від Києва”, повідомляється на сайті установи. На базі розташовано 50 будиночків, відвідувачам пропонуються номери від 185 до 495 грн за особу, а з розваг – поле для міні футболу, пляж з лежаками і бар.

Фото номеру “Стандарт” з сайту бази відпочинку “Конча-Заспа”

На додатковий запит в Мінфін щодо кількості їх співробітників, які відпочивали на цих базах, в міністерстві відповіли, що оренда місць відпочиваючими здійснюється на загальних підставах відповідно до встановлених тарифів. 

“Ведення обліку відпочиваючих за ознакою їх працевлаштування та місцем роботи законодавством не передбачено”, – уточнили у відомстві.

Фото номеру “Напівлюкс” з сайту бази відпочинку “Конча-Заспа”

На питання, чи буде зазначений об’єкт до переліку приватизації в 2021 році чи наступних роках, в прес-службі Мінфіну зазначили, що наразі завершується аналіз діяльності підпорядкованих установ.  

“А також вивчаються шляхи розширення кола послуг, які можуть надаватися базами відпочинку, що сприятиме збільшенню робочих місць, надходжень платежів до державних та місцевих бюджетів”, – додали в прес-службі. 

Фото номеру “Люкс” з сайту бази відпочинку “Конча-Заспа”

Лише після результатів аналізу в Мінфіні пообіцяли прийняти рішення щодо приватизації. 

Раніше Марлін повідомляв, як державні готелі Міноборони роками занепадають та працюють у збиток.  Після чого, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час форуму “Україна 30” пообіцяв, що всі готелі військового відомства будуть передані Фонду державного майна для приватизації.

Нагадаємо,  за 2020 рік держпідприємства, підпорядковані Міністерству фінансів, відзвітували про загальні чисті збитки на суму 7,1 млрд гривень.