Новини
Фінзвіт

Укренерго отримав 2,7 млрд грн збитків

За три квартали 2021 року національна енергетична компанія “Укренерго”, яка входить до сфери управління Міністерства енергетики України, відзвітувала про чисті збитки на суму 2,7 млрд грн гривень.

Про це свідчить звіт про виконання показників фінансового плану підприємства  за третій квартал 2021 року.

Ще за півріччя 2021 року фінансовий результат оператора електроенергії був прибуток на суму 306,7 млн грн, тоді як за липень-вересень компанія назбиткувала 3 млрд грн. Втім, за 9 місяців минулого року збиток компанії склав 28,5 млрд грн, що майже в десять разів більше за цьогорічний показник. 

 Серед причин збитковості в компанії називають сезонне збільшення генерації відновлювальних джерел енергії, перед якими “Укренерго” має спеціальні зобов’язання. 

Станом на вересень 2021 року підприємство мало 77 млрд грн фінансових зобов’язань та забезпечень, частина з яких були зобов’язаннями саме перед виробниками відновлювальних джерел енергії. 

З серпня 2020 року посаду голови правління “Укренерго” обіймає Володимир Кудрицький. 

Згідно фінансового звіту місячна зарплата керівника компанії складає 1,1 млн грн, члена правління 576 тис грн, менеджера середньої ланки 55 тис грн, а працівника – 27 тис грн. Таким чином зарплата керівника у 41 раз вище за оплату праці працівника. Загалом, на оплату праці 8 038 осіб компанія витрачає 261 млн грн в місяць.Нагадаємо, що сукупні збитки компаній Міненерго за 9 місяців 2021 року сягнули 6,2 млрд грн.